• Ben Pouw

Eerste snelweg-moestuintjes op de voormalige A9 in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP 'Superleuk'. Zo omschrijft initiatiefnemer Ron Cordemeijer de start van de moestuintjes op de voormalige A9 in Badhoevedorp. Zaterdag werd een begin gemaakt van 44 tuintjes.

"Een aantal mensen is direct aan de gang gegaan, veel begonnen ook op zondag. De favoriete groente is sla, dat is makkelijk en groeit snel. Overigens is september eigenlijk te laat om te zaaien voor wintergroente, maar ik verwacht toch een redelijke oogst straks. In het voorjaar gaat het echte werk beginnen."

Na de goede start (prima weer, maar ook 's avonds een flinke bui), kan Cordemeijer zijn geluk niet op. Twee maanden geleden begon hij met zijn initiatief op de voormalige snelweg maar de animo was niet zo groot. Na het plaatsen van een bordje 'gratis' meldden zich ineens vijftien mensen aan. Dat aantal werd flink aangevuld.

"Leuk is dat veel tuintjes heel klein zijn, soms maar tien of zelfs vijf vierkante meter. Er zitten dus veel mensen bij elkaar wat de gezelligheid bevordert."

De inzet van Cordemeijer is op waarde geschat door de gemeente. Niemand minder dan wethouder Mariëtte Sedee opende de eerste moestuin door een boompje te planten, zie foto.