• Ron Cordemeijer, met op de achtergrond Rien Hogenhout.

    pr

'Gratis' het toverwoord voor succes moestuintjes Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Het woord 'gratis' bleek uiteindelijk het toverwoord om bewoners uit Badhoevedorp warm te maken voor een moestuintje. Twee maanden geleden begon Ron Cordemeijer met zijn initiatief op voormalige snelweg A9. Het liep geen storm, totdat vorige week na het plaatsen van een bordje zich ineens vijftien mensen aanmelden. "Ik denk uiteindelijk op twintig uit te komen," zegt de pensionado hoopvol.

Zijn plan is te danken aan de gemeente die dorpsbewoners vroeg om met tijdelijke initiatieven te komen voor het stuk braakliggend grond midden in Badhoevedorp. Cordemeijer kwam via zijn schoonzus op het idee om ruimte voor moestuinen te creëren. Ronald de Vré van zorgboerderij De Badhoeve vulde dat aan met het plan voor een openbare pluktuin. Daarnaast zitten in het werkgroepje ook nog Marjolein Meere en Tim Aarts. Verder helpt ook Rien Hogenhout volop mee.

Vooralsnog komen er komen nu vier stukken van tweehonderd vierkante meter moestuin met daartussen en er omheen een pluktuin.

De stukken moestuin zijn van 5 tot 40 vierkante meter. En vol=vol, hoewel er wellicht nog uitbreiding mogelijk is naar andere delen van de voormalige weg.

Eric Hoenson