Negatief zwemadvies ingetrokken

REGIO De provincie Noord-Holland heeft het negatief zwemadvies voor de locatie Naaktrecreatie te Spaarnwoude op 24 juli ingetrokken. Er blijft een waarschuwing voor blauwalg van kracht.

De kwaliteit van het water van de locatie Naaktrecreatie te Spaarnwoude is verbeterd. Hierdoor is er nu alleen nog een waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalg van kracht. De provincie Noord-Holland heeft, mede op advies van het Hoogheemraadschap van Rijnland besloten het negatief zwemadvies op te heffen.

De provincie adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (0800-9986734). De provincie Noord-Holland geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via Twitter: http://twitter.com/ProvincieNH.