Negatief zwemadvies zwemwater in de regio

REGIO De provincie Noord-Holland heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de locatie Veerplas Noordzijde te Haarlem en Naaktrecreatie te Spaarnwoude.

In het water van de locatie Veerplas Noordzijde te Haarlem en Naaktrecreatie te Spaarnwoude is blauwalg geconstateerd. De provincie Noord-Holland heeft daarom, mede op advies van het Hoogheemraadschap van Rijnland besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Op het strand worden borden geplaatst.

Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Let op het bord

De provincie adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (0800-9986734). De provincie Noord-Holland geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via Twitter: http://twitter.com/ProvincieNH.