• SWOP 6-27-14-71.CR2

    Linda Kallerus

Nieuw in CineMeerse: 45 Years

HOOFDDORP In de CineMeerse, de bioscoop aan het Raadhuisplein, gaan deze week weer een aantal films in première. Nieuw is 45 Years, een film van de Britse regisseur Andrew Haigh

Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt het de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

45 YEARS is een film van de Britse regisseur Andrew Haigh (Weekend). Hij baseerde het script op een kort verhaal van David Constantine. 45 YEARS ging in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Berlijn, waar beide hoofdrolspelers onderscheiden werden met een Zilveren Beer.

Sleeping with Other People

Jaren nadat ze elkaar als studenten ontmaagden, komen Lainey (Alison Brie) en Jake (Jason Sudeikis) elkaar weer tegen bij een praatgroep voor seksverslaafden in New York. De vonk is er nog, maar ze willen niet weer in de fout gaan. Tragisch mislukte romances hebben geleid tot eindeloos vreemdgaan, dus besluiten ze hun vriendschap platonisch te houden om samen te herstellen van alle liefdesmisère. En hoe help je een goede vriend beter dan met een cursus zelfbevrediging? Kan liefde ook opbloeien terwijl je met andere mensen naar bed gaat?

Senioren programma

Donderdag-/dinsdagmiddag zijn er weer seniorenvoorstellingen! Koffie/thee, iets lekkers en film voor maar € 7,00 per persoon. (Exclusief eventuele toeslagen)

Donderdagmiddag (5-11): 13.20 uur Ja, ik Wil; 13.30 uur Spectre; 13.40 uur Holland, Natuur in de Delta; 14.00 uur The Martian.

Dinsdagmiddag (10-11):13.20 uur Ja, ik Wil; 13.30 uur Spectre; 13.40 uur Holland, Natuur in de Delta; 14.00 uur The Martian.

Aankomende events

MeidenAvond: Fashion Chicks. Vrijdag 20 november organiseren we een MeidenAvond met de voorpremière van Fashion Chicks. Je wordt deze avond ontvangen met een hapje en een drankje. Verder zijn er verschillende stands op het gebied van beauty en fashion aanwezig en is er een LIVESTREAM vanaf de première. Na afloop krijgt iedereen een goodiebag.

De inloop start om 19.00 uur en kaartjes kosten €10,00 per persoon. PlatinumPas-houders genieten van 10% korting op hun filmkaartje. Overige kortingen en acties zijn niet geldig.

Fashion Chicks

Esmee (Liza Sips) is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego Lizzy. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt.