Nieuw fietspad van Badhoevedorp naar Amsterdam

HOOFDDORP Er komt na de omlegging van de A9 een nieuwe fietsverbinding van Badhoevedorp naar de luchthaven Schiphol en de Zuidas in Amsterdam. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer dinsdag gezegd.

Het fietspad gaat via een tunnel onder de A4 lopen. Volgens wethouder Reneman is de route een diepe wens van inwoners van Badhoevedorp. Je kunt straks vanuit Badhoevedorp rechtstreeks doorfietsen naar Schiphol, de Zuidas en het Amsterdamse Bos

Het eerste deel van de aanleg, waaronder de fietstunnel, kan tegelijk met de omlegging van de A9 worden aangepakt. Het fietspad kan pas worden afgemaakt als dat karwei klaar is. Ook de ontwikkeling van de Schuilhoeve, waar nieuwe woningen moeten komen, speelt nog een rol. Reneman heeft er niettemin goede hoop dat de nieuwe verbinding in 2018 in gebruik kan worden genomen.

De aanleg van het fietspad gaat 3.7 miljoen euro kosten. De gemeente gaat daaraan 1 miljoen bijdragen. De provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam dragen naar verwachting de rest van de kosten.