Nieuw seizoen vol topcabaretiers,-toneel en -dans in De Meerse

HOOFDDORP De Meerse heeft het nieuwe seizoen opnieuw een enorm gevarieerd theateraanbod met bekende namen als Jochem Myjer, Youp van 't Hek , Freek de Jonge, Wim Helsen en Herman van Veen.

Maar ook op theatergebied is het top met onder andere de theaterhit 'Intouchables' met Huub Stapel en de populaire serie van DE VERLEIDERS. Zij richten hun pijlen dit keer op de gezondheidszorg. In september hebben wij nu de feestelijke 'Polderparade' op het programma staan; een soort Haarlemmermeerse Uitmarkt met optredens en nog veel meer.

Toneel en dans

Komend seizoen is er weer een keur aan toneelstukken geprogrammeerd in De Meerse en Het Oude Raadhuis. Beroemde films in een toneelbewerking zijn onder meer 'Indecent Proposal' met Matteo van der Grijn en 'Pilp Fuction' door De Ploeg.

Verder ziet u de fantastische gezelschappen waarvan wij weten dat ze met (vaak) nieuw geschreven stukken in de kleine of de grote zaal komen, zoals Toneelgroep Het Volk, Fred Delfgaauw, Orkater, Carver of bijvoorbeeld Suburbia.

Komend seizoen zijn er dansvoorstellingen te zien van onder meer Scapino, het Internationaal Danstheater, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Het Noordhollandse gezelschap Danstheater AYA komt zelfs met twee voorstellingen naar De Meerse.

Cabaret

Claudia de Breij gaat als eerste vrouw de Oudejaarsconference voor televisie spelen. En Dolf Jansen en Sjaak Bral houden hun eigen tradie op dit vlak in ere. Reprises zijn er van onder andere NUHR, Diederik van Vleuten en Sara Kroos. Jonge talenten zijn René van Meurs, De Partizanen, Tim Fransen, Peter Pannekoek en Eva Crutzen.

College Tour

Vorig jaar hadden we André Kuipers en Maarten van Rossum. Komend seizoen hebben we zwemmer Maarten van der Weijden, psychiater Damiaan Denys en het duo Klein Haneveld en Egberts.

Theaterconcert

Net als voorgaande seizoenen kunnen bezoekers genieten van tributebands bij: The Analogues (Beatles), Buddy Holly and the Cricketers, een Queen tribute, een Pink Floyd tribute, een Elvis tribute en vele andere.

De band Trinity doet voor het eerst De Meerse aan, net zoals René van Kootens band Shifting Daylight. Harry Sacksioni komt terug met filmmuziek. Hhelemaal uit Zuid-Afrika komen de gezelschappen: South African Road Trip en ABAFAZI.

Jeugdvoorstellingen

In januari 2017 staat Het Cultuurgebouw voor de zesde keer een heel weekend in het teken van de allerkleinste bezoekers met een heus 'Peuterfestival' Er zijn voorstellingen van onder meer 'Woezel en Pip' en er zijn voorstellingen over de beroemde stripheld Dick Bos.

Literatuur

Net als voorgaande jaren organiseren De Meerse en de Bibliotheek Haarlemmermeer een serie literaire diners.

Film

Van september tot en met mei worden er iedere zondag kwaliteitsfilms geprogrammeerd.

Beeldende Kunst

De Meerse is ook een podium voor beeldende kunst van (inter)nationale allure. In de maanden mei en juni 2016 is de expositie 'Grijs' te zien. In september een expositie naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Schiphol. Voorts zal er in oktober een tentoonstelling rondom de Kinderboekenweek te zien zijn. Dit jaar is het motto 'Opa en Oma, voor altijd jong!'.

Abonnement

Vanaf woensdag 18 mei, om 17 uur is het mogelijk om een abonnement (3 of meer voorstellingen) via de website af te sluiten. Een week later op 26 mei om 10 uur start de voorverkoop van losse kaarten. Voor Jochem Myjer en Youp van 't Hek wordt de helft van de stoelen apart gehouden voor de losse verkoop.

Meer informatie op www.demeerse.nl.