• Eigen foto

Nieuwbouw Lincolnpark in najaar van start

HOOFDDORP Komend najaar al wordt een begin gemaakt met de bouw van 225 appartementen in het Lincolnpark aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Dat heeft wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening dinsdag aan de regionale en lokale pers gemeld.

De nieuwe huizen zijn speciaal bedoeld voor zogenoemde spoedzoekers, jongeren en statushouders. Aanvankelijk was de bedoeling dat er tijdelijke huizen zouden worden neergezet, maar het gaat nu toch om permanente appartementen. Het is het eerste nieuwbouwproject van woningcorporatie Eigen Haard.

De appartementen komen op de plek waar in het verleden de tijdelijke accommodatie was van schouwburg De Meerse. De locatie is ook op een steenworp afstand van Calatravabrug de Luit. Ten opzichte van het oorspronkelijke plan is de bebouwing nu wat opgeschoven in de richting van het centrum van Hoofddorp.

Bewoners van het complex Concerto aan de andere kant van de Hoofdvaart maakten vorig jaar bezwaar tegen de bouw in het Lincolnpark. Volgens hen zorgt het nieuwe project voor een waardevermindering van hun huizen.

Wethouder Tom Horn van Wonen zei dinsdag dat het om compacte woningen gaat die goed betaalbaar zijn. Aangezien er dringend behoefte is aan woonruimte in deze categorie wordt er haast gemaakt met de realisatie van het project.