Nieuwe bushaltes aan Kruisweg kosten ruim vijf ton

HOOFDDORP De nieuwe bushaltes aan weerskanten van de kruising van de Kruisweg, Paxlaan en Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp van buslijn 340 van R-Net kosten samen 550.000 euro. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer in een brief aan de gemeenteraad laten weten.

De bushaltes zijn kort geleden gerealiseerd. Het is de bedoeling dat ze vanaf komende week in gebruik worden genomen. Van de kosten komt voorlopig 109.000 euro voor rekening van de gemeente zelf. Dat bedrag kan nog naar beneden als de gemeente erin slaagt extra subsidies binnen te halen. Het resterende bedrag van 441.000 euro is via meerdere fondsen bijeen gebracht.

De nieuwe haltes komen in de plaats voor bestaande bushaltes bij de rooms-katholieke kerk en bij Houtwijkerveld. Tegen het verdwijnen van beide haltes was veel verzet. Inwoners van meerdere wijken en bewoners van zorgcentra zijn bang dat ze straks extra ver moeten lopen om op lijn 340 te kunnen stappen.

Onder druk van de gemeenteraad heeft wethouder Reneman beloofd te laten onderzoek of het mogelijk is een andere buslijn langs de twee bestaande haltes te laten rijden.