• Joop Touw

Nieuwe dorpsvertegenwoordiging Spaarndam een feit

SPAARNDAM Met een oprichtingsvergadering start woensdag een nieuwe dorpsvertegenwoordiging in Spaarndam. De huidige dorpsraad wordt daardoor ondermijnd.

Voorzitter Ruut van Schie: "In iedere gemeenschap zijn er meerdere meningen en we zullen het ook niet altijd met elkaar eens zijn en dat hoeft ook niet. Ondanks de meningsverschillen is Spaardam één gemeenschap, ongeacht waar de gemeentegrenzen liggen. In Spaarndam en omgeving speelt een hoop en ook daar zijn verschillende meningen over. Wij zijn er van overtuigd dat een steeds grotere groep Spaarndammers zich niet herkent in het handelen van de huidige dorpsraad op een aantal belangrijke dossiers als vertegenwoordiging van de inwoners. Zowel qua inhoud als de wijze waarop."

De groep betrokkenen wil een ander geluid laten horen. "Het geluid van heel Spaarndam inclusief haar omgeving," zo stelt Van Schie. "Wij hebben besloten om hiervoor een dorpsvereniging op te richten onder de werktitel: Dorpsvereniging Spaarndam=1."

Het oprichtingsbestuur bestaat verder uit Ferry van Egmond, Theo van Heese, Mark Hofmans, Peter Mastenbroek, en Monique van der Valk – Albrecht. "Tijdens het oprichtingsbestuur van Dorpsvereniging Spaarndam=1 worden de doelstellingen van de Dorpsvereniging nader toegelicht. Tevens willen wij over een aantal grote dossiers met u van gedachten wisselen: - Grens Haarlem / Haarlemmermeer - Hartje Spaarndam - Spaarndammerdijk - Dijk Spaarndam - West - Wheeler/ Ice-Planet W. Aanmelden via spaarndamis1@gmail.com.