• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep heet Annelies Groenewoud

NIEUW-VENNEP Annelies Groenewoud is de 11e Koningin van Nieuw-Vennep. Het bestuur van de Oranjevereniging Beatrix heeft dat woensdagavond bekendgemaakt. "Annelies is een echte Vennepse", laat voorzitter John Stassen weten. "Ze heeft in Nieuw-Vennep en Rijsenhout jarenlang als onderwijzeres voor de klas gestaan. Een echte bekende dus de Vennep!"

De 69-jarige Annelies is vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep. Ook is de Vennepse lid van de dorpsraad. Daar is zij voorzitter van de commissie Groenvoorziening en Jeugd.

"Ik vind het een geweldige eer", laat zij weten. "Tegen zo'n eervolle titel kun toch geen nee zeggen. Ook al weet ik van vriendinnen, die al eens Koningin zijn geweest, dat het de komende tijd best wel druk kan worden. Ik hoef niet zo nodig in de belangstelling te staan, maar ik ga er een leuke tijd van maken."

Haar eerste officiële taak is al meteen aanstaande zondag. Dan zal de kersverse Koningin de vele oldtimers om 9 uur bij de start van de Venniper Koninginnerit - voor de deur van de De Rustende Jager - 'wegschieten', om vervolgens rond 16 uur de prijsuitreiking voor haar rekening nemen.