• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Nieuwe Meer: dijk moet veilig

NIEUWE MEER Of je het nu hebt over leefbaarheid, verkeer of recreatie, in Nieuwe Meer valt of staat alles met een veilige Ringdijk. En dat laatste, daar mankeert het in de ogen van de bewoners aan.

Nu eindelijk eens daden, de tijd van woorden is voorbij, is de boodschap aan college en raad in het volgepakte buurthuis Rehoboth gisteravond waar de bewoners op verzoek van de gemeente bijeen waren om te praten over de kansen en de knelpunten van de Ringdijk. Maar bij welke van de drie thema's je ook aanschuift, steeds weer komen de discussies uit op de verkeersonveilige situatie op de dijk. Als de drukbereden dijk weer veilig is komt de rest vanzelf weten ze daar.

Nieuwe Meer telt heel veel ervaringsdeskundigen. Mensen die op de een of andere manier te maken hebben gehad met langsscheurende auto's. (bijna) botsingen, agressie en lange files voor hun deur. Ze dragen oplossingen aan, verzameld in een top drie: de chicanes moeten weg, de 30-kmzone moet verdwijnen om plaats te maken voor een 50-km regime maar dan wel met strenge handhaving en het spitsverkeer en het sluipverkeer moet worden tegen gegaan.

Meer nieuws komende donderdag in nde papieren versie van HCnieuws.nl.