Nieuwe partij in gemeenteraad: Onafhankelijk Liberaal

HOOFDDORP De raadsleden Anneke van der Veer en Kees van der Linden en fractieassistentDave Bakker du Plessis hebben een nieuwe partij opgericht: Onafhankelijk Liberaal. Dat hebben ze woensdag bekendgemaakt.

Het drietal vertrok november vorig jaar uit de fractie van Forza! na een conflict over uitgaven uit de fractievergoeding. De raadsleden Van der Veer en Van der Linden besloten daarop samen zelfstandig verder te gaan. Nu hebben ze dus samen met Dave Bakker du Plessis een nieuwe partij opgericht.

Kees van der Linden: "Onafhankelijk Liberaal is het alternatief voor mensen die voor een liberaal geluid kiezen. Duidelijkheid en fatsoen voeren de boventoon." Hij benadrukt dat de partij gegrondvest is op de beginselen van Pim Fortuyn.

Anneke van der Veer voegt toe dat in Haarlemmermeer behoefte is aan een fatsoenlijk rechts alternatief. "Liberale kiezers moeten zich serieus genomen voelen. Niet alleen in woord maar ook in daad."

De oprichters stellen dat Onafhankelijk Liberaal voor een sterke economie staat, individuele vrijheid en het behoud van onze Westerse waarden en normen. Actuele zaken waar Onafhankelijk Liberaal zich op richt, zijn de voorkoming van geldverspilling, verkeersergernissen en de leefbaarheid in Haarlemmermeer. "Wij zullen actief aandacht vragen voor het MKB, de ZZP'ers en de middengroepen. Die vallen momenteel tussen wal en schip', aldus Van der Veer, zelf ook ondernemer. "Realistische politiek is hard nodig."