• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Nieuwe zwerfboekenkast in raadhuis snel gevuld

HOOFDDORP Het raadhuis in Hoofddorp is sinds 18 mei niet alleen hét adres voor onder andere een paspoort, geboorteaangifte of aanvraag in het kader van de WMO. Je kunt er voortaan zelfs een leesboek vinden. In de donderdag onthulde zwerfboekenkast.

Met dank aan de wethouders Reneman en Steffens-van de Water die het speciale Kinderzwerfboekstation onthulden in de hal. En met dank aan leerlingen van de Juliana van Stolbergschool. Want zij hadden voor de start van een Kinderzwerfboekstation een boek van thuis meegenomen om in het 'station' te leggen met eigenlijk maar één doel: hopen dat een ander kind het meeneemt en thuis gaat lezen.

Dat is meteen ook het achterliggende doel van het kinderzwerfboek, een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp: kinderen activeren om te lezen, omdat lezen een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling.

Lilian uit groep 6 van de combigroep 6/7 heeft vandaag twee boeken van Pinkeltje meegenomen, zodat andere kinderen ze kunnen lezen. "Boeken kosten veel geld en niet iedereen kan daarom boeken kopen. En ik heb ze al gelezen. Dus …." Sterre uit groep 3 wil wel een boek neerleggen (laten zwerven, want het boek hoeft niet in dit station terug te komen) maar moet nog even nadenken welke dat wordt.