• archief

Nieuwkomers bijeen in De Ontmoeting: 'veel aardige mensen in Hoofddorp'

HOOFDDORP Er wonen veel aardige mensen in Hoofddorp en de omgeving is zeker niet saai. Dit is volgens Said Akkabi de mening van nieuwkomers in ons gebied. Hij kan het weten, want al enige jaren organiseert Akkabi De Dag van de Ontmoeting. Zaterdag 8 juni is het weer zover.

In het diversiteitscentrum aan de Tussenweg komen ongeveer honderd mensen van allerlei culturen samen. Afghanen, Somaliërs, Syriërs, Surinamers, Marokkanen en autochtone Nederlanders gaan gezellig met elkaar eten, praten en luisteren naar een imam, een dominee en andere sprekers. Doelgroep zijn mensen die sinds kort in Hoofddorp wonen.

Akkabi: “We willen hen met elkaar in contact brengen en de weg wijzen naar bepaalde instanties. Ze moeten uit een eventueel isolement worden gehaald. Sommigen durven niet de straat op. Die moet je met mond-tot-mondreclame zien te bereiken.”

Eenmaal buiten zijn de nieuwkomers flink te spreken over Hoofddorp en Haarlemmermeer. “Ze worden vaak vriendelijk benaderd en merken dat de verstandhouding tussen de culturen  goed is. Ook dat Schiphol, Amsterdam en het Amsterdamse bos zo dicht bij liggen wordt als zeer positief ervaren.”

Mensen die willen aanschuiven zijn welkom. Er wordt begonnen om 17.00 uur en rond 22.00 wordt er afgesloten.