NK Schoolbowlen bij Claus

HOOFDDORP Het NK Schoolbowlen vindt op zaterdag 7 maart plaats bij Claus Bowling. De afgelopen twee maanden heeft een recordaantal teams, bijna 500 teams met ruim 1.500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8, gestreden tijdens de voorrondes die in het hele land plaatsvonden.

Tijdens de voorrondes speelden de basisschoolleerlingen in totaal drie games om zich te plaatsen voor de finaledag. Per bowlinglocatie plaatst het beste team zich voor de finaledag. Daarbij worden er, naar rato van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra finaleplaatsen toegewezen. Tijdens de finale zullen 60 teams strijden om het kampioenschap. De Bloody Piggy's, Rocket Bowlers en Random Pins van basisschool Dik Trom uit Hoofddorp hebben zich geplaatst voor de finale.

Op de finaledag spelen de 60 teams verdeeld over drie series eerst twee halve finale games, welke start om 10 uur. Vervolgens speelt de top 20 de grote finale. Rond 15.15 uur is bekend welk team zich het winnende team van de Nederlandse Kampioenschappen schoolbowlen 2015 mag noemen. Vorig jaar werd De Bowlinggroep van de Bosseschool kampioen.

Het toegang op de finaledag is gratis.