Nog geen alarm over tekort voor Jeugdzorg

HOOFDDORP Er zijn nog geen signalen dat er in Haarlemmermeer grote tekorten zijn bij het budget voor de jeugdzorg. Dat heeft wethouder Tom Horn dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persgesprek.

Deze week werd bekend dat meerdere gemeenten in Nederland aan de bel hebben getrokken over een miljoenentekort voor de jeugdzorg. Kinderen zouden steeds meer zorg nodig hebben en daar is in de financiële planning vaak geen rekening mee gehouden.

Volgens wethouder Horn heeft de noodbel in Haarlemmermeer nog niet geluid. Hij benadrukte dat Haarlemmermeer een ander systeem heeft dan vele andere gemeenten. Managers van de gemeente staan in nauw contact met de professionals die het werk in de jeugdzorg uitvoeren. Als er ernstige tekorten dreigen, wordt dat direct gemeld in rapportages, aldus Horn. Dat is tot aan het zomerreces in elk geval niet gebeurd.

Hoewel het er dus op lijkt dat er voldoende geld is voor dit jaar zei de wethouder wel dat het om een krap budget gaat. "Dat budget staat zeker onder druk."