Nog geen maatregelen na verdrinken hond in Park21

HOOFDDORP De gemeente vindt het niet nodig om op dit moment al maatregelen te nemen om te voorkomen dat meer honden verdrinken in een sloot nabij het honkbalstadion in Park21. Wethouder John Nederstigt zei donderdag tijdens de raadsvergadering dat eerst een onderzoek van het hoogheemraadschap van Rijnland wordt afgewacht voordat er mogelijk actie wordt ondernomen.

De brandweer moest afgelopen dinsdag in actie komen nadat een hond in een betonnen duiker van de sloot in de problemen was gekomen. De sloot bevindt zich tussen het honkbalcomplex en de kinderspeelplaats in Park21.

De reddingsactie mocht niet baten. Het dier overleefde het incident niet. Volgens omstanders leek het erop alsof de hond in een buis in de duiker werd meegezogen.

D66-raadslid Martin Meiland stelde er tijdens de raadsvergadering vragen over. Hij vroeg zich onder meer af of een rooster op de buis het incident niet had kunnen voorkomen en of er geen gevaar is voor spelende kinderen in de buurt.

Wethouder Nederstigt stelde het raadslid gerust. Volgens hem zijn er niet eerder incidenten geweest in de bewuste sloot of vergelijkbare waterplassen. De wethouder zei verder dat het moeilijk is om maatregelen te nemen. "De exacte toedracht van het ongeluk is nog onbekend." Nederstigt zag geen direct gevaar voor mensen of dieren.