Nog geen vergunning voor komende festivals

HOOFDDORP De gemeente heeft nog geen definitieve vergunning afgegeven voor de festivals RTL Summer Shake en Mysteryland die in juni en augustus in Haarlemmermeer worden gehouden. De kaartverkoop voor beide evenementen is al wel gestart, maar burgemeester Theo Weterings zei dinsdag dat dit voor risico is voor de betrokken organisatoren.

De gemeente heeft al wel een omgevingsvergunning verleend voor een camping in de Plesmanhoek tijdens Mysteryland. Daar is straks plaats voor 5.000 bezoekers van het dancefestival. Er waren 3 bezwaren ingediend tegen de camping. Het college van burgemeester en wethouders heeft die afgewezen, hoewel er een kleine aanpassing is aangebracht. Bezwaarmakers kunnen nog in beroep bij de rechter.

Er moet voor zowel de camping als Mysteryland zelf nog wel een evenementenvergunning worden verleend. Zoals bekend duurt het evenement dit jaar voor het eerst 2 dagen. Er komen nog informatieavonden voor omwonenden van het festivalgebied.

RTL Summer Shake wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Op zaterdag 20 juni worden zo'n 20.000 bezoekers verwacht in het Haarlemmermeerse bos die vooral voor Hollandse artiesten komen. De gemeente heeft in principe haar medewerking toegezegd, maar ook voor dit evenement moet nog een definitieve vergunning worden verstrekt.