Nog geen vergunning voor twee dagen Mysteryland

HOOFDDORP - Organisator ID&T heeft afgelopen week al uitvoerig naar buiten gebracht dat het dancefestival Mysteryland dit jaar 2 dagen gaat duren, maar de gemeente heeft helemaal nog geen vergunning afgegeven. Burgemeester Theo Weterings maakte dat donderdag bekend in antwoord op vragen van HAP-raadslid Sophie van de Meeberg.

De gemeente heeft al eerder aangegeven graag te willen meewerken aan een tweedaags festival op het voormalige Floriadeterrein. Raadslid Van de Meeberg vroeg zich af of het verstandig is dat ID&T dat nu al naar buiten heeft gebracht. Omwonenden zouden van niks weten.

Volgens burgemeester Weterings zijn er voor 2 dagen Mysteryland 2 verschillende vergunningen nodig. Allereerst een omgevingsvergunning voor de camping in de Plesmanhoek. En dan een evenementenvergunning voor het festival zelf.

Volgens Weterings zijn er tegen de campingvergunning 3 bezwaren ingediend. Het college neemt daar begin maart een beslissing over. De burgemeester zei verder dat de evenementenvergunning nog helemaal nog niet is gepubliceerd, laat staan dat ie is verleend.

Van de Meeberg drong erop aan dat de omwonenden goed op de hoogte worden gehouden van de vorderingen. De burgemeester zei dat er een informatiebijeenkomst komt, waarop ook de organisator aanwezig zal zijn.