'Noodopvang en Mysteryland bijten elkaar niet'

HOOFDDORP De noodopvang voor migranten in Vijfhuizen en het dancefestival Mysteryland dat in augustus op een steenworp afstand wordt gehouden, hoeven elkaar op geen enkele manier te bijten. Dat zei wethouder Adam Elzakalai donderdagavond tijdens een debat in de gemeenteraad over Mysteryland.

De vraag was eerder opgeworpen door Peter Blom van de Dorpsvereniging in Vijfhuizen. Hij vroeg zich af of de bewoners van de noodopvang wel worden voorbereid op twee dagen dancemuziek naast de deur. "We willen niet dat ze voor verrassingen komen te staan."

Wethouder Elzakalai stelde hem gerust. Uiteraard krijgen de bewoners van de noodopvang uitvoerige informatie over Mysteryland.

De gemeenteraad besprak de evaluatie van de vorige editie van Mysteryland, dat voor het eerst twee dagen duurde. Uit de evaluatie is gebleken dat het evenement, dat 60.000 bezoekers heeft getrokken, vrijwel zonder problemen is verlopen.

VVD-raadslid Jurgen Nobel vroeg zich daarom af waarom de raad er eigenlijk over moest praten. "Dit is alleen evalueren om het evalueren." D66-raadslid Pablo Meegdes was dat niet met hem eens. Hij wees erop dat door de bespreking in de raad ook de dorpsvereniging in Vijfhuizen en organisator ID&T hun zegje konden doen. Van ID&T sprak eventdirector Paul Brouwer de gemeenteraad toe. Hij liet weten blij te zijn met de samenwerking met de gemeente.

Sommige fracties gaven aan voor uitbreiding van het evenement te zijn. Het college vindt echter dat dit niet op de huidige locatie mogelijk is. Mysteryland zou in dat geval moeten verhuizen naar een nieuw evenemententerrein in Park21.