Noot-verband: miniconcerten in maart

HAARLEMMERMEER Onder de noemer Noot-verband houden Stichting Maatvast, Pier K en Stichting de Vrolijke Noot drie miniconcerten in de maand maart op verschillende plaatsen in Haarlemmermeer.

De concertreeks is een laagdrempelig evenement voor buurt- en wijkbewoners die wellicht normaal gesproken niet zo snel een concert bezoeken. Het programma duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor een breed publiek. Het biedt zowel klassieke -, pop- als jazzmuziek. Na afloop van de optredens is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten met de muzikanten.

Mariska Pool, directeur van Stichting De Vrolijke Noot, begeleidt de miniconcerten en verzorgt de presentatie tijdens het programma.

Voor de leerlingen van Pier K zijn de concerten een fantastische mogelijkheid om voor een groter publiek te spelen en te laten zien en horen wat ze hebben geleerd. Voor Stichting Maatvast is het gezamenlijk initiatief een uitgelezen mogelijkheid haar locaties als ontmoetingsplek voor dorpen en wijken te promoten. De concerten zijn een opmaat van Muziek in Maatvast, een grootschalig muzikaal evenement dat in 2016 gaat plaatsvinden.

Het spits van de concerten wordt afgebeten in 't Rietland in Badhoevedorp op zondag 15 maart vanaf 15 uur. Drie pianisten en een jazzband treden op. Het volgende concert vindt op dinsdag 17 maart vanaf 17 uur plaats in De Boskern aan Liesbos in Hoofddorp met onder andere het Jeugdsymphonie-orkest Haarlemmermeer en de band On the Move. Het laatste concert wordt op donderdag 26 maart vanaf 19 uur gehouden in Het Ontmoetingscentrum in Nieuw-Vennep. Hier zijn optredens van diverse pianisten, een gitaristenduo, zang en harpspel.

De toegang is vrij en belangstellenden kunnen binnenlopen wanneer zij willen.