Nostalgie belangrijke reden voor behoud Vespohal

NIEUW-VENNEP Een beeldbepalend gebouw voor dit dorp. Iedereen heeft er wel een verhaal bij. Nostalgie. En een aantal praktische argumenten. Daarom blijft de Vespohal de Vespohal. Een dezer dagen wordt gestart met de renovatie. De hekken staan er al.

Zo te beoordelen aan de buitenkant, moet er heel wat opgeknapt worden. En als de verhalen over de binnenkant kloppen, dan zouden die een extra reden zijn om de hal met het roemrijke verleden beter onderdeel kunnen zijn van een sloop-/nieuwbouwplan.

Toch heeft de Stichting Vespohal daar niet voor gekozen. Beter nog: er is bewust gekozen voor renovatie. Volgens Ben Perdaan, een van de leden van de Stichting, speelt nostalgie daar een belangrijke rol bij.

"Zeg Vespohal en iedereen heeft er wel een verhaal bij. Zoiets moet je gewoon zien te behouden voor Nieuw-Vennep. Daarom is er heel goed gekeken naar de verschillende opties en dit is er uitgerold. Het wordt renovatie waardoor er een heel mooi, duurzaam pand komt te staan dat nog decennia mee kan. En er komt één huurder in: Freestyle Gymnastic."

De renovatie duurt ongeveer vier maanden.

Meer over de renovatieplannen in HCnieuws.nl van donderdag 29 september.