• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Obstakelrun levert 2.300 euro op, helft naar KNGF

HOOFDDORP De kinderen van de Juliana van Stolbergschool uit Hoofddorp hebben vlak voor de meivakantie maar liefst 2.300 euro bij elkaar gelopen tijdens een speiale obstakelrun in de Fanny Blankers-Koenhal. De helft, oftewel 1.150 euro, werd woensdag symbolisch overhandigd aan Dominieke Bos-Havinga, ambassadeur van de KNGF en zelf bezitter van de nu 4-jaar jonge blindegeleidehond Nike.

De ontmoeting in de aula van de school werd een extra lesje KNGF, hulp krijgen bij blind zijn (in dit geval blind worden zoals Dominieke) en hoe ga je om met een blindegeleidehond. Want vooral was er in de diverse groepen al iets verteld over de KNGF, nu vertelde de ambassadeur van de KNGF volop over de opleiding van de honden (die ook naar een ‘kleuterschool’ gaan) en ze beantwoordde tal van vragen (zoals: heb je ook blindegeleidekatten?).

Maar hét moment van de dag was toch de onthulling van de cheque die gemaakt was en overhandigd werd door Tommy, Rayciandrey en Sacha. Met daarop het bedrag van 1150 euro. Met een ‘wat een fantastisch bedrag’ bedankte de ambassadeur voor de KNGF alle kinderen voor hun inspanningen die nog wel even doorgaan. Want Dominieke kreeg van kinderen uit de jongste groepen ook nog eens vier vuilnisbakzakken vol met plastic doppen, goed voor 0,25 euro per kilo. De school blijft de doppen nog tot de zomervakantie verzamelen en inleveren bij de KNGF die de opbrengst gebruikt voor het financieren van de opleiding en begeleiding van (blinde)geleidehonden. Kosten: 40.000 per hond. En de doppen zelf – daar worden boodschappenkratjes van gemaakt.

De andere 1.150 euro wordt gebruikt voor de aanschaf van (educatieve) spelletjes voor in de klassen.