Omrijden Badhoevedorpers niet nodig

BADHOEVEDORP VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat maakte donderdag tijdens de gemeenteraad melding van het feit dan inwoners van Badhoevedorp die met de auto naar Amsterdam willen flink moeten omrijden. Lees artikel elders op deze site. Volgens een woordvoersters Rijkswaterstaat is dit echter niet het geval.

"De informatie in het artikel klopt niet", laat zij in een reactie weten. "Inwoners van Badhoevedorp die naar Amsterdam willen, rijden een stukje terug naar knooppunt Raasdorp en nemen dan de route naar Amsterdam. Dat is ongeveer 5 kilometer omrijden en kost afhankelijk van de drukte ongeveer 5 minuten."

Dit is het nieuwe stuk van de A9 dat afgelopen zaterdag in gebruik is genomen. "Het zou kunnen dat het af en toe vast staat in Badhoevedorp. Dat kan met incidenten te maken hebben, of doordat mensen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Meestal duurt die gewenning 1-2 weken. We stemmen alle verkeersmaatregelen af in RegioRegie. Daar zit de gemeente ook aan tafel."

Over de communicatie laat de woordvoerster van Rijkswaterstaat het volgende weten. "We proberen bij nieuwe verkeerssituaties de weggebruikers altijd goed te informeren, blijkbaar hebben we de veranderingen voor de inwoners van Badhoevedorp niet duidelijk gecommuniceerd. We zullen hier in het vervolg nog scherper op zijn."

Tot slot laat zij nog weten dat Rijkswaterstaat en de gemeente elkaar goed te kunnen vinden en stemmen regelmatig met elkaar af.