Omvormen noodlokalen tot woningen ligt op schema

HOOFDDORP Het omvormen van de voormalige noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp tot wooneenheden voor dakloze gezinnen ligt op schema. Dat heeft wethouder Tom Horn van Wonen dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

De gemeente kreeg eerder dit jaar plotseling te maken met een golf aan inwoners die door een scheiding of om andere redenen acuut geen dak meer boven hun hoofd hebben. Niet zelden zijn daar ook kinderen bij betrokken. Volgens wethouder Horn is de golf inmiddels wat afgenomen.

Sommige eenoudergezinnen zijn inmiddels in anti-kraakwoningen opgevangen. De zogeheten midstay-woningen in Floriande zijn een nieuwe optie voor opvang. Het is de bedoeling dat er 19 wooneenheden worden gecreeërd in de voormalige noodlokalen. Omwonenden uit Floriande zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de plannen.

Als de procedure volgens planning verloopt, verwacht wethouder Horn dat de midstay-woningen eind dit jaar of begin volgend jaar in gebruik kunnen worden genomen. Gezinnen kunnen er maximaal 2 jaar blijven. Volgens Horn gaat de gemeente niet op zoek naar nog meer midstay-huizen.