Onafhankelijk Liberaal breekt lans voor inspraak-app

HOOFDDORP Een speciale app waarmee inwoners en ondernemers hun mening kunnen geven of vragen kunnen stellen over nieuwe plannen. De gemeenten Den Haag en Zoetermeer werken al met deze app, die de naam 'Youmee' heeft gekregen. Raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de Youmee.

Hij vraagt zich af of de app ook niet goed zou zijn om in Haarlemmermeer te gebruiken. Volgens Van der Linden kan de Youmee de gemeente en haar inwoners veel voordelen bieden. Via deze weg kunnen snel vragen worden gesteld en gegevens worden verspreid. In Den Haag en Zoetermeer is de app al een voorzichtig succes, zo blijkt uit de reacties.

Dagblad Trouw besteedde afgelopen zaterdag in een artikel aandacht aan de Youmee. Ook in dat verhaal zijn vooral enthousiaste reacties te lezen op het gebruik van de inspraak-app. Burgers blijken creatief en enthousiast mee te denken over nieuwe initiatieven in plaats dat ze een klaagzang beginnen tegen de gemeente.