Onafhankelijk Liberaal steunt dorpsraden in strijd tegen windpark

NIEUW-VENNEP De fractie van Onafhankelijk Liberaal vindt dat dorpsraden en bewoners onvoldoende zijn gehoord over de plannen om een windpark in Haarlemmermeer-zuid te bouwen. Alleen partijen met een commercieel belang hebben aan het eerdere participatieproces deelgenomen. "En dat is een kwalijke zaak", zegt OL-raadslid Anneke van der Veer die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college.

Eerder stelden de Liberalen al mondelinge vragen aan het college. Van der Veer: "Het antwoord was bedroevend. De wethouder sprak over een 'bewonersinitiatief' en suggereerde dat de bewoners voldoende waren gehoord. Maar dit was een initiatief van boeren die graag een centje extra willen verdienen door windmolens op hun grond te laten plaatsen. En verder, uiteraard, een initiatief van Meerwind, de commerciële organisatie."

Uit diverse onderzoeken blijkt dat er geen brede steun onder de bewoners is voor het windpark. De dorpsraden hebben dit volgens Onafhankelijk Liberaal vorig jaar meerdere malen bij de wethouder kenbaar gemaakt.

"Als het college burgerparticipatie serieus neemt, dan wordt het participatieproces over gedaan, zodat nu wel alle betrokken partijen worden gehoord. Er is hier overduidelijk iets mis gegaan. Dat moet worden hersteld", aldus Van der Veer.