Onafhankelijk Liberaal wil aanvullend onderzoek naar Forza

HOOFDDORP De fractie van Onafhankelijk Liberaal (OL) wil dat er aanvullend onderzoek komt naar de fractievergoedingen van Forza. Dat zei OL-raadslid Anneke van der Veer donderdag aan het begin van de raadsvergadering.

Volgens Van der Veer is het KPMG-onderzoek dat eerder deze week door burgemeester Weterings is gepresenteerd onvolledig. Ze stelde dat fractievoorzitter Paul Meijer van Forza de bankrekening van de fractie heeft gebruikt voor privé-opnamen, onder meer voor een vakantie in Turkije. OL zegt dat 10.000 euro aan fractievergoeding niet door Forza kan worden verantwoord.

Burgemeester Weterings reageerde dat uit het onderzoek niet is gebleken dat de genoemde 10.000 euro niet aan de fractie is uitgegeven. Op een vraag van HAP-fractievoorzitter Johan Rip of de integriteitsmelding van Onafhankelijk Liberaal nu wel of niet terecht is geweest, antwoordde Weterings dat niemand kan volhouden dat de melding onterecht was. Zo zijn meerdere bedragen in het verkeerde jaar geboekt en is één factuur zelfs dubbel geboekt.