• Deelnemers kunnen naast Spaans kiezen uit Frans, Engels, Duits, Russisch en Nederlands als Tweede Taal

    EDWIN GERRITSEN

28 september gratis lessen op talenschool Talenmeester Hoofddorp

HOOFDDORP Op zaterdag 28 september zet talenschool Talenmeester in Hoofddorp de deuren open voor iedereen die kennis wil maken met een vreemde taal. Deze dag staat in het teken van de Europese Dag van de Talen, een initiatief van de Europese Unie om meertaligheid in Europa te bevorderden. Gedurende de open dag kunnen bezoekers deelnemen aan een van de 8 gratis taallessen, te kiezen uit Spaans, Frans, Engels, Duits, Russisch en Nederlands als Tweede Taal (NT2).

Het belang van meertaligheid in Europa wordt steeds groter. Het spreken van diverse talen is niet alleen handig tijdens de vakantie, maar ook in het zakenleven blijkt dat kennis van alleen de Engelse taal lang niet altijd voldoende is. En het is niet alleen belangrijk om deze talen over de grens te spreken; met de komst van meer internationale bedrijven en nieuwe bewoners uit alle delen van de wereld, is het ook in Haarlemmermeer geen overbodige luxe om meerdere talen te spreken. Daarnaast blijkt dat de nieuwkomers ook graag een mondje Nederlands zouden willen leren.

GEEN GRAMMATICAREGELS Desalniettemin staat niet iedereen te springen om de boeken er weer bij te pakken en rijtjes werkwoorden te gaan vervoegen en lange woordenlijsten in het hoofd te stampen. Gelukkig heeft Talenmeester daar de oplossing voor: al sinds 2015 worden hier geen tekst-en werkboeken gebruikt en gaan de cursisten wekelijks zonder huiswerkopgaven weer huiswaarts. Wat gebeurt er dan wel tijdens de lessen?

De cursisten worden ondergedompeld in de taal. De docent spreekt de hele les in de gekozen doeltaal en zorgt ervoor dat dit begrijpelijk is voor alle cursisten. Samen met de groep worden er leuke verhalen verzonnen, uitgebeeld, gelezen en besproken. Er wordt op een normale en natuurlijke manier gecommuniceerd met elke leerling. En er wordt niet gesproken over grammaticaregels. Vergelijk het met hoe wij zelf onze eerste taal hebben geleerd; van onze ouders of verzorgers. En zonder grammaticaboeken. Waarom zouden we een nieuwe taal dan op een andere manier leren?

KEUZE UIT 8 GRATIS LESSEN Iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht leeftijd, opleiding of nationaliteit, is welkom bij Talenmeester. Op zaterdag 28 september wordt om 10:00 uur het startsein gegeven met een gratis les Spaans. Gedurende de dag volgen er ook nog lessen Frans, Duits, Engels, Russisch en Nederlands als Tweede Taal. Voor elke bezoeker staat er een leuke goodie bag klaar. De locatie is Kruisweg 620 in Hoofddorp.

INFORMATIE Het complete programma en de inschrijfmogelijkheid is te vinden op www.talenmeester.nl of stuur een mail naar info@talenmeester.nl