• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • De erehaag van de leerkrachten voor de leerlingen en ouders

    Tamara

Ludieke acties in Haarlemmermeer tijdens stakingsdag onderwijs

HAARLEMMERMEER Pannenkoeken bakken, voorlezen, gastlessen geven. In het kader van de landelijke onderwijsstaking op woensdag 6 november is in Haarlemmermeer op heel verschillende manieren aandacht gevraagd voor de problemen in het onderwijs.

Het team van basisschool De Tweemaster uit Vijfhuizen heeft liefst 600 pannenkoeken gebakken. “Onze minister bakt er niks van, wij gelukkig wel”, verklaart teamleider Ardy Henneman de actie. “Vandaag willen we onze bezorgdheid uiten richting Den Haag. Wij zijn geen topprioriteit terwijl we dat wel zouden moeten zijn. Wat de minister heeft gedaan is een noodverband aanleggen. Er moeten echter structurele oplossingen komen om het vak aantrekkelijker maken. Het geven van onderwijs is nota bene het mooiste vak van de wereld.”

Niet alleen in Vijfhuizen werd actie gevoerd. Ook in andere plaatsen in Haarlemmermeer is de stakingsdag op ludieke wijze ingevuld. Later meer.

De leerkrachten van De Octopus hebben dinsdag 5 november, leerlingen en ouders met een erehaag ontvangen. Dit om een positief signaal af te geven. De leerlingen zijn structureel onze topprioriteit. Er is woensdag ook op deze Hoofddorpse basisschool gestaakt, met als motto: stop het lerarentekort en maak het vak weer aantrekkelijk. Wij willen structureel goed onderwijs.