• pr
  • pr

Schoolschaatsen geeft kinderen uit Nieuw-Vennep veel ijspret

NIEUW-VENNEP Dankzij het programma IJstijd, dat op diverse kunstijsbanen in Nederland wordt uitgevoerd, kunnen ook kinderen in Haarlemmermeer leren schaatsen. In Nieuw-Vennep gebeurt dit via de plaatselijke ijsclub De Blauwe Beugel dat actief is op de schaatsbaan in Haarlem. Een tiental scholen heeft gehoor gegeven aan dit initiatief, ook door een gereduceerd tarief van de ijsbaan en een subsidie van een stichting die ervoor zorgt dat de schoolkinderen voor het bedrag van 1 euro per kind naar de ijsbaan gebracht worden.

Op de ijsbaan worden de kinderen opgevangen door begeleiders van de ijsclub die naast vrij schaatsen ook de basisbeginselen van de schaatssport in een clinic aan de kinderen uitlegt.

Zo ook op donderdag 16 januari was de basisschool Antonius uit Nieuw-Vennep op de ijsbaan, dan sta je er toch van te kijken hoe snel kinderen het schaatsen onder de knie krijgen, na eerst op de binnenbaan met een hekje het evenwicht uit te proberen en dan onder begeleiding diverse schaatsoefeningen te hebben uitgevoerd gingen vele kinderen rondjes rijden zo ook een meisje die met haar ouders uit Syrië asiel heeft gekregen en hier zomaar op het ijs gezet wordt, zelfs de schoolleiding vond het mooi dat ook zij zoveel plezier had.

De komende weken komen er nog een vijftal scholen naar de ijsbaan via dit programma ijstijd waardoor er duizend kinderen die bij gebrek aan natuurijs kennis maken met deze gezellige sport.