Onderzoek naar financiën Forza kost ruim 20.000 euro

HOOFDDORP Het KPMG-onderzoek naar de fractievergoedingen van de politieke partij Forza heeft 20.288 euro gekost. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. De accountants van bureau KPMG hebben ruim 100 uur aan het onderzoek gewerkt, zo hebben ze gemeld in hun onderzoek.

De kosten van het onderzoek zijn aanzienlijk meer dan het vermeende bedrag dat Forza zou hebben gefraudeerd met haar fractiegeld. De verdenking was dat de partij ruim 10.000 euro voor andere doelen heeft gebruikt als de eigen fractie. Burgemeester Theo Weterings zei donderdag nog eens in de raad dat hiervan in het onderzoek niet is gebleken.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip stelde daarop de vraag of de integriteitsmelding van de twee raadsleden van Onafhankelijk Liberaal (ex-Forza) terecht is geweest. De burgemeester antwoordde dat dit zeker het geval is, omdat uit het onderzoek is gebleken dat meerdere geldbedragen in verkeerde jaren zijn geboekt en dat een factuur van 2800 euro zelfs dubbel is geboekt. Burgemeester Weterings heeft dat laatste gemeld bij het Openbaar Ministerie (OM).