• Eric van Lieshout

Onderzoek naar veiligheid rotonde Kruisweg

HOOFDDORP Een extern bureau doet in opdracht van de gemeente onderzoek naar de verkeersveiligheid van de rotonde op de Kruisweg nabij hotel-restaurant De Beurs. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van de fractie van de HAP. De resultaten van het onderzoek worden in juni verwacht.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip stelde vragen nadat er opnieuw een aanrijding had plaatsgevonden op de rotonde. Hij vroeg zich onder meer af of het tweerichtingsverkeer voor fietsers op de rotonde wel zo veilig is.

Dat tweerichtingsverkeer is in 2013 ingevoerd na herinrichting van de Kruisweg. Sinds dat moment mogen fietsers zowel linksom als rechtsom over de rotonde fietsen. In de praktijk blijkt dat fietsers door automobilisten nogal eens over het hoofd worden gezien door automobilisten.

Johan Rip stelde daarnaast dat het verkeersaanbod op de rotonde volgens hem is veranderd doordat er op het andere deel van de Kruisweg weer tweerichtingsverkeer is ingevoerd. Het college bevestigt in zijn antwoorden dat er veel meer verkeer op de rotonde is.

Volgens B en W wordt de verkeerssituatie ter plekke voortdurend in de gaten gehouden. Voordat de raadsvragen bij de het college binnen kwamen, is de gemeente al begonnen met een specifiek onderzoek naar de verkeersveiligheid op de rotonde. Het is de bedoeling dat er uit dit onderzoek maatregelen volgen om die veiligheid te verbeteren.