• BK

Onderzoek naar verspreiden beelden Patricia Paay in volle gang

HOOFDDORP De politie heeft kennisgenomen van de uitspraken van Patricia Paay in de uitzending van 'Jinek' van afgelopen dinsdag. De politie betreurt het gevoel dat bij de in Lijnden woonachtige Paay is ontstaan, zeker gezien de ernst van de situatie waarmee zij geconfronteerd is. Dit is te lezen op de Facebookpagina van de Politie Haarlemmermeer.

De politie en Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM NH) nemen de zaak wel degelijk serieus. Om die reden is er vandaag opnieuw een gesprek gevoerd met Paay in aanwezigheid van haar advocaat en zijn afspraken gemaakt om het contact voortaan goed te laten verlopen.

Afgelopen vrijdag heeft Paay aangifte gedaan op het politiebureau in Hoofddorp. De aangifte is zorgvuldig voorbereid, maar weerspiegelt het gesprek onvoldoende en laat daarmee veel vragen open. Om die reden zijn er nadere afspraken gemaakt voor een aanvullende verklaring.

Het onderzoek door de politie, onder leiding van het OM NH, is ondertussen in volle gang. Naast tactische rechercheurs, zijn ook digitale en cybercrime experts van de politie Noord-Holland bij dit onderzoek betrokken.