Onrust in Badhoevedorp over wijzigen buslijnen

HOOFDDORP In Badhoevedorp is onrust ontstaan over het wijzigen en schrappen van buslijnen. HAP-raadslid Brigitte van der Erve heeft er donderdag tijdens het vragenuur in de gemeenteraad vragen over gesteld.

Volgens Van der Erve heeft busvervoerder Connexxion besloten om bus 145 een andere route te laten rijden en lijn 192 helemaal te schrappen. Het raadslid stelde dat dit vooral slecht nieuws is voor ouderen en voor Badhoevedorpse jongeren die in het weekend rechtstreeks met de bus naar het Leidseplein in Amsterdam willen. Volgens de HAP'er is er inmiddels een handtekeningenactie op touw gezet om de veranderingen tegen te gaan.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zei in reactie op het verhaal van het raadslid dat de busvervoerder primair verantwoordelijk is voor het wijzigen van buslijnen. Daarnaast is de stadsregio Amsterdam de partij die de vervoersplannen maakt. Los daarvan stelde de wethouder dat Connexxion routes wijzigt om meer passagiers te trekken. Soms is dat in voordeel van busreizigers en soms in het nadeel, aldus Reneman.