Onrust over komst 'megazonnepark' in Zwanenburg

HOOFDDORP In Zwanenburg is onder inwoners onrust ontstaan over berichten dat een onderneming van plan is in het dorp een groot park met zonnepanelen aan te leggen. Ongeruste Zwanenburgers hebben afgelopen weken verontruste e-mailtjes gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en politieke partijen in de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! stelde er donderdag tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad mondelinge vragen over. Hij sprak over een 'megazonnepark' van wel 270 voetbalvelden groot. Meijer wilde weten of er bij de gemeente een vergunning is aangevraagd voor zo'n project en of er een onderneming toestemming heeft gekregen om daar in het raadhuis informatie over te geven.

Over die laatste vraag gaf VVD-raadslid Rob Koster opheldering. Hij zei dat er een commerciële partij op uitnodiging van zijn fractie in het raadhuis is komen praten over de plannen voor een zonnepark in Zwanenburg.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening stelde Meijer gerust door te melden dat er hem geen aanvraag bekend is voor een vergunning. De fractievoorzitter van Forza! vroeg de wethouder dat op papier te zetten zodat ook de verontruste inwoners van Zwanenburg kunnen worden gerustgesteld.