• Youp van der Steeg

Ontwikkelaar ontkent bedreigen onderneemster Tuinweg

HOOFDDORP De directie van Kennemerland Beheer ontkent dat haar bedrijf een winkelierster van de Tuinweg in Hoofddorp heeft bedreigd om akkoord te gaan met het nieuwbouwplan voor het gebied tussen de Concourslaan en de Tuinweg. Volgens de directie haalt de onderneemster twee zaken door elkaar.

Winkelierster Petra Huijdink vertelde vorige week als inspreekster van de gemeenteraad dat zij en haar man zijn bedreigd door een advocaat die zei dat hij hen financieel kapot zou maken als ze niet akkoord gingen met de nieuwbouwplannen. De onderneemster leek daarmee te doelen op projectontwikkelaar Kennemerland Beheer.

Volgens de leiding van dat bedrijf kan daarvan geen sprake zijn. "Zo gaan wij niet te werk. Er heeft nog nooit een advocaat namens ons gesproken met de winkeliers in dat gebied. Mevrouw Huijdink is kennelijk in de war met de vorige eigenaar van het pand, die diverse rechtszaken met haar heeft gevoerd over een huurachterstand."

De directeur zegt er geen behoefte aan te hebben nog veel langer te wachten met onteigening van de panden aan de Concourslaan 53-55. Hij bestrijdt dat zijn bedrijf niet bereid zou zijn om te praten. "Zij wilden niet bewegen. We zijn er nu al zeven jaar mee bezig. Je moet toch eens door. Iedereen is erbij gebaat dat die oude troep daar eens wordt opgeruimd." Volgens de directeur is er geen andere optie als onteigening.

In de wandelgangen van de gemeenteraad werd de naam van Kennemerland Beheer vorige week in verband gebracht met de corruptiezaak rond oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland. De ontwikkelaar zou tot de vastgoedondernemers behoren die voordeel hebben getrokken uit de frauduleuze praktijken van de provinciebestuurder.

De directeur van Kennemerland Beheer ontkent ook dat met klem. "Wij hebben helemaal geen voordeel genoten. Onze naam komt hooguit in een onderzoek van de provincie voor, omdat we ooit zijn uitgenodigd voor een vastgoedreis. Dat is alles geweest."

In het onderzoeksrapport Schoon Schip van de provincie wordt Kennemerland Beheer ook vrijgepleit van malversaties in de zaak-Hooijmaijers.