• Pixabay.com

Onvoldoende plek voor invaliden bij infobijeenkomst

HOOFDDORP Inwoners met een beperking die gebruik maken van een parkeerplaats voor mindervaliden hebben kort geleden niet de informatiebijeenkomst over de plannen voor Hydepark in Hoofddorp-Beukenhorst-West kunnen bezoeken. De speciale invalidenplaatsen stonden vol en daardoor moesten sommigen onverrichter zaken weer naar huis.

PvdA-raadslid Fien Eveleens deed er vorige week tijdens de vragensessie in de gemeenteraad haar beklag over. Volgens haar waren er veel te weinig parkeerplekken voor invaliden. De bijeenkomst over de ingrijpende plannen om van het verpauperde bedrijvengebied Beukenhorst-West een woonwijk te maken met 3.000 tot 4.000 nieuwe woningen zou eerst in de gymzaal aan de Prins Hendriklaan worden gehouden, maar werd later verplaatst naar een leegstaand kantoorgebouw in Beukenhorst zelf.

Bij dat gebouw was slechts plaats voor drie invalidenauto's. Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening gaf tijdens de vergadering toe dat iedereen bij de bijeenkomst zou moeten kunnen komen. Maar in de praktijk kan het wel eens gebeuren dat het aantal invalidenparkeerplaatsen te mager is, aldus de wethouder.