Ook pastor Van Lent vertrekt

HOOFDDORP Na Leo Mesman en Paul Bindels heeft nu ook pastor Kees van Lent zijn vertrek aangekondigd. De Hoofddorpse kudde raakt niet herderloos want een viertal nieuwe en jongere priesters gaat de pastorie bewonen.

Tijdens het afscheid afgelopen weekeinde van pastor Leo Mesman die met pensioen is gegaan, maakte pastor Kees van Lent het nieuws bekend. Binnen een half jaar verwacht hij de deur van de pastorie naast de Joannes de Doperkerk achter zich dicht te kunnen trekken om te verhuizen naar de voormalige protestantse pastorie op Kaageiland. Pal naast het door hem gestichte bezinningscentrum De Stal. Het is alsof plotseling alle puzzelstukjes op hun plaats vielen, vertelt de beminnelijke herder in de Bijbelse Tuin achter de kerk. "Van Avin Kunnekkadan, provinciaal overste van SVD, kreeg ik de vraag of onze pastorie beschikbaar komt. Op termijn natuurlijk wel want tenslotte word ik volgende maand 68. SVD zou er een communiteit in willen vestigen en de provinciaal wilde daarover een gesprek met onze bisschoppen. Ik regelde een ontmoeting en daarna ging het heel snel. De bisschoppen waren het erover eens dat deze vermoeide herder na het vertrek van Leo en Paul niet alleen verder moet en kan."

Op voorwaarde dat het SVD-bestuur ja zegt betrekt een groep paters de pastorie om in de parochie te wonen en te werken. Van Lent zou dolblij zijn als hij zijn mooie parochie aan deze enthousiaste groep internationale priesters zou kunnen overdragen. "Ik heb er alle vertrouwen in, anders had ik het niet gedaan. Met de komst van deze groep is tevens het voortbestaan gewaarborgd van al die prachtige dingen die hier in de loop van de jaren gerealiseerd zijn. Ik verdwijn niet uit beeld. Samen met diaken Rob Mascini ga ik onze opvolgers ondersteunen." Paul Bindels heeft studieverlof en gaat zich voorbereiden op zijn priesterwijding. Leo Mesman gaat van zijn vrijheid genieten en had nooit durven dromen dat hij door vier priesters zou worden opgevolgd.

SVD staat voor Societas Verbi Divini. Latijn voor Gezelschap van het Goddelijk Woord. De leden van de in 1875 gestichte congregatie zetten zich op eigentijdse wijze in voor het bewust en levendig maken van de missionaire verantwoordelijkheid van de lokale kerk.