• Geconcentreerde blikken tijdens Concours Hippique.

    Ton Hofstra Fotografie
  • pr

Op pad in de regio

Dorpsfeest

ZWANENBURG Het duodorp Zwanenburg-Halfweg viert van 13 tot en met zondag 16 juni het jaarlijkse dorpsfeest, met onder andere Andre Hazes, Frans Bauer, Gerard Joling, Django Wagner en DJ Darkraver.

Paardensport

HOOFDDORP Op 14, 15 en 16 juni staat het Haarlemmermeerse Bos in het teken van het jaarlijkse Concours Hippique. Tijdens dit evenement valt er niet alleen te genieten van paardensport, er is ook veel te doen voor de jongere bewoners van Haarlemmermeer.

Rommelmarkt

HOOFDDORP Zaterdag 15 juni is er een rommelmarkt in winkelcentrum Floreande. De kraampjes zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.

Basketbal

HOOFDDORP Basketball Vereniging Hoofddorp huldigt zaterdag 15 juni de Decrogifts meiden tot 22 jaar en Autorijschool Moermannen tot 22 jaar. Zij werden half mei kampioen van Nederland.

Integratie

HOOFDDORP Om bij te dragen aan de integratie wordt op zaterdag 15 juni om 17.00 uur in het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp (locatie Baron de Coubertinlaan 2) een brede ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd door de Islamitische Raad Haarlemmermeer in samenwerking met de Raad van Kerken, Stichting Maatvast, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Politie Kennemerland.

Bakwedstrijd

HOOFDDORP Op 18 juni is er een bakwedstrijd op basisschool de Bosrank: Heel Bosrank Bakt. Dat wordt smullen geblazen.

BabyBieb

HOOFDDORP Vrijdag 14 juni wordt van 10.30 tot 11.30 uur een gezellige, gratis BabyBieb bijeenkomst voor jonge ouders georganiseerd in de bibliotheek in Het Cultuurgebouw.

Fietsen

HOOFDDORP Fietsen met (klein)kinderen is spannend, uitdagend en afwisselend. Samen met de (klein)kinderen de Haarlemmermeer verkennen? Dat kan tijdens de avondfiets4daagse van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni georganiseerd door RTC Hoofddorp. Men kan één avond, meerdere of alle avonden meedoen.

Hardlopen

HAARLEMMERMEER Op 22 en 23 juni wordt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop gehouden in de Haarlemmermeer. Dit is een uniek en onvergetelijk 24-uurs wandelevenement, waarmee geld wordt ingezameld voor het Koningin Wilhelmina Fonds, KWF kankerbestrijding.

Fietsen

HAARLEMMERMEER De avondfiets4daagse vindt plaats van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni en wordt georganiseerd door RTC Hoofddorp. Er routes van ongeveer 30 kilometer per dag. De start is vanaf sportcomplex Toolenburg. Inschrijven via rtc-hoofddorp.nl

Audities theater

HOOFDDORP JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer houdt zondag 30 juni in Pier K audities voor de theater- en musicalproducties voor het komend seizoen. Opgeven via pier-k.nl of jeugdtheaterschool@pier-k.nl.

Tennis

ZWANENBURG Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli vindt in Zwanenburg het Lucky Strike Open Veteranen tennistoernooi plaats. Er wordt overdag gespeeld vanaf 10.00 uur in de DE, HE, DD, HD, GD categorieën (dames vanaf 45+ en heren vanaf 50 +).

Bridge

HOOFDDORP Bridgeclub de Boerderij start het nieuwe seizoen met twee inspeelavonden op 19 augustus en 26 augustus waar ook belangstellenden van harte welkom zijn. Vooraf aanmelden via wedstrijdleider Marjan van Beuzekom op 023-5641243. De club speelt op de maandagavonden van 19.30 tot 23.00 uur in wijkgebouw de Boerderij, Lutulistraat 139 (Hoofddorp-Pax).

Wandelen

BADHOEVEDORP Elke zondag om 11 uur vertrekt een aantal mensen vanuit het Dorpshuis Badhoevedorp om gezellig samen te wandelen. Het voornaamste doel is er even lekker uit te zijn. Informatie via 020-4490696.