• pr

Op zoek naar oeverzwaluwen bij de Toolenburgerplas

HOOFDDORP Op woensdag 26 juni organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke vogelexcursie bij de Toolenburgerplas. We gaan een prachtige avondwandeling maken door het gebied en op zoek naar de eerste jonge oeverzwaluwen.

Oeverzwaluwen zijn de kleinste zwaluwen die in Europa te vinden zijn. Het zijn bijzonder sociale vogels die vaak optrekken met andere soortgenoten. Broeden doen zij dan ook altijd in kolonies. De broedplaatsen van de vogels zijn steile wanden, zo ook de broedwand in De Toolenburgerplas. Hierin graven de zwaluwen zelf hun nestpijpen uit.
Rond deze tijd van het jaar zijn de jongste oeverzwaluwen alweer volop in het gebied aanwezig. Een uitstekende gelegenheid dus om een kijkje te nemen bij de betonnen broedpijpen.
Heeft u ook zin in een heerlijke avond in de natuur en wilt u meteen meer te weten komen over het vogelrijk van Hoofddorp? Dan bent u deze avond van harte welkom!

Het meenemen van een verrekijker wordt aangeraden.

Vooraf aanmelden is gewenst. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 19.30 uur bij de parkeerplaats van de Toolenburgerplas (kruising IJweg/Bennebroekerweg, Hoofddorp). De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Meer informatie en aanmelden via Marcel Schalkwijk, e-mailadres jwmschalkwijk@gmail.com, tel. 023-5636888, of kijk opwww.ivn.nl/zuidkennemerland.