• Kom kijken bij de politie.

    Archieffoto - ZHZActueel.nl

Open dag Politie Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER De Politie Haarlemmermeer houdt zaterdag 26 mei op het bureau in Hoofddorp een open dag voor inwoners van de gemeente. Thema van de dag is 'Beleef de veiligheid'.

Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal deze dag (deels) worden opengesteld voor publiek, dat welkom is tussen 10.00 en 16.00 uur. Er worden demonstraties gegeven door onder meer politiebikers en de Buitenbewaking Schiphol en politiehonden Jimi en Dexter laten samen met hun geleiders zien hoe ze worden ingezet bij een aanhouding.

Benieuwd hoe een inbreker te werk gaat? Tijdens de open dag kan het publiek dat op een bijzondere manier ontdekken. Een ex-inbreker komt namelijk op ludieke wijze zijn praktijkervaringen delen. Hij heeft ook tips voor wie zijn voormalige beroepsgenoten buiten de deur wil houden. Ook kunnen mensen terecht bij meerdere standjes waar informatie verkrijgbaar is over het werk van de politie en kunnen ze een kijkje nemen in het IBT-centrum (de trainingslocatie) en het Mobiele Medialab van de politie.

SPANNENDE VERHALEN Er zijn ME'ers aanwezig met zowel de oude als de nieuwe ME-bus en een voormalig 'opstapper' (waarnemer) van de politiehelikopter laat filmpjes zien en vertelt spannende verhalen die hij tijdens zijn carrière heeft meegemaakt. Voor kinderen is er de mogelijkheid zich te laten fotograferen op een politiemotor.

Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen in verband met beperkte parkeergelegenheid. Meer informatie over de open dag is te vinden op de Facebookpagina van de politie Haarlemmermeer.