Open dag West-Afrikaanse Djembé lessen

HOOFDDORP De Stichting Afrikontact Promotions organiseert voor zaterdag 29 augustus een open dag in kerkgebouw De Ark aan het Muiderbos in de Hoofddorpse wijk Overbos. Het djembéseizoen start op zaterdag 5 september.

Het programma voor zaterdag 29 augustus start om 10 uur met een voor iedereen toegankelijke proefles. Deze les duurt tot 11.30 uur. Van 11.30 uur tot 12 uur wordt een concert gegeven door de Djembé Band Zamana. Dit is onder leiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi afkomstig uit Kameroen.

Vanaf zaterdag 5 september gaat een nieuwe serie Afrikaanse Percussie- en Djembé/Jamlessen van start. Deze lessen worden gegeven door meesterdrummer Patrick Ngambi uit Kameroen.

In de cursus van 10 Djembé lessen maken deelnemers als eerste kennis met de djembé, een trommel die met de handen bespeeld wordt. Na de eerste uitleg over

de techniek en verschillende klanken die er gemaakt kunnen worden, worden Djembé ritmes gespeeld.

Er zijn djembé lessen voor beginners en voor gevorderden.

De tijden zijn: van 10 tot 11.30 uur en van 11.30 uur tot 13 uur, steeds op zaterdag in De Ark.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken kost € 50.

Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze

De beste cursisten kunnen regelmatig optreden met de Djembé Band Zamana. Deze band is een multiculturele muziekgroep uit Krommenie en Hoofddorp en

is ontstaan uit de cursisten van de Djembé groepen van Stichting Afrikontact Promotions.

Voor meer informatie en inschrijven: Stichting Afrikontact Promotions, (0251) 31 49 99 of (06) 42 01 10 93. Zie tevens www.afrikontact.nl.