• Ton Dijkstra

Open huis noodopvang op vrijdag 6 mei

HOOFDDORP Op vrijdag 6 mei houdt de noodopvang voor vluchtelingen in Vijfhuizen hoogstwaarschijnlijk open huis. Dat heeft wethouder Tom Horn van Welzijn dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Vorige week is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) begonnen met de grondwerkzaamheden op het Expoterrein. Het is de planning dat de paviljoens voor de maximaal 300 vluchtelingen vanaf 18 april worden geplaatst.

Volgens wethouder Horn is het open huis vooral bedoeld voor inwoners van Vijfhuizen, die met eigen ogen willen zien waar de vluchtelingen straks onderdak krijgen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het COA die ook voor de uitnodigingen gaat zorgen. Kort na het open huis komen de eerste vluchtelingen naar Vijfhuizen.

Volgens Horn zijn de gemeente en de begeleidingsgroep in Vijfhuizen klaar om de asielzoekers te ontvangen. "Er staan veel activiteiten op stapel om de mensen zich thuis te laten voelen."

De wethouder zei verder dat er twee bezwaren ingediend tegen de komst van de noodopvang. Volgens de bezwaarmakers gaat de opvang voor overlast zorgen. De commissie beroep en bezwaar heeft de bezwaren niet ontvankelijk verklaard. Volgens Tom Horn geeft het geringe aantal bezwaren aan dat er een overgrote meerderheid van Vijfhuizen het eens is met de noodopvang.