• Beeld uit betere tijden.

    Eigen foto

Opening zevende Repair Café in Haarlemmermeer

SPAARNDAM Met de opening van Repair Café Spaarndam vieren de Haarlemmermeerse Repair Cafés in mei een soort oud-en-nieuw: op zaterdagmiddag 11 mei opent wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke ordening, milieu en agrarische zaken het zevende Repair Café in Haarlemmermeer. En in mei vieren alle 'oude' Haarlemmermeerse Repair Cafés hun 6-jarig bestaan.

Hoe? "Gewoon, door open te zijn en met veel enthousiaste reparateurs", vertelt Rien Wattel van het Repair Café-bestuur

GEBOUW Vanuit een enthousiaste groep vrijwilligers kwam de vraag: 'Kunnen we in Spaandam een Repair Café beginnen? Een gebouw hebben we al: het Dorpscentrum verleent ons graag gastvrijheid.' Zaterdag 11 mei is het dan zover: Repair Café Spaarndam gaat de eerste keer draaien, na een toepasselijke openingshandeling door wethouder Sedee.

In haar portefeuille zit onder andere het hergebruiken van spullen in plaats van deze weg te gooien. Daarom is zij bij uitstek geschikt om dit Repair Café in het nieuwste gedeelte van de gemeente Haarlemmermeer te openen. De opening vindt plaats om 13.30 uur het Dorpscentrum in Spaarndam. Daarna kunnen meteen de eerste reparaties aangemeld worden. Net als in de andere Repair Cafés gaat het om huishoudelijke apparaten, waarvan vooral koffieapparaten (zoals Senseo's en Nespresso's) en stofzuigers populair zijn, verder elektrische apparaten zoals dvd-spelers en boren, tuingereedschap, fietsen en kleding. Daarbij gaat het om kleine reparaties. Als het grotere klussen betreft, wordt doorverwezen naar de vakhandel.

Ongeveer 2 van de 3 reparaties slaagt. Een vrijwillige bijdrage in de collectebus op tafel is welkom, nodig om onder andere nieuw gereedschap te kopen.

De zeven Repair Cafés in Haarlemmermeer zijn open op :

zaterdag 4 mei in Lisserbroek in de Meerkoet, Krabbescheerstraat 1;
dinsdag 14 mei in Zwanenburg-Halfweg in De Hoek, Olmenlaan 141, Zwanenburg;

woensdag 15 mei in Hoofddorp, in De Ark, Muiderbos 36, het eerste Repair Café, gestart in mei 2013,

maandag 20 mei in Vijfhuizen in d' Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436;

woensdagmorgen 22 mei in Badhoevedorp van 9.30 – 12.00 uur in 't Rietland, Christiaan Huygensstraat 21.

Vanwege het Hemelvaartsweekend is Repair Café Nieuw-Vennep in mei gesloten. Normaal is dat de laatste vrijdag van de maand.

Behalve in Badhoevedorp zijn ze allemaal open van 13.30 tot 16.00 uur; aanmelden kan tot een half uur voor sluitingstijd.

Voor alle informatie: www.repaircafehaarlemmermeer.nl of 06 16040860, Rien Wattel

----------------------------------------------------------------------------------

REDACTIES: Voor meer informatie: Rien Wattel, 06 16040860

...

Bericht is afgebroken Hele bericht weergeven

2 bijlagen