• Ton Dijkstra

Opnieuw raadsvragen over grondtransactie De Liede

HOOFDDORP Er zijn opnieuw raadsvragen gesteld over de grond op bedrijventerrein De Liede-West die de gemeente heeft gekocht van toenmalig ondernemer en huidig raadslid Rinus Beusenberg. Ditmaal komen de vragen van Kees van der Linden (Onafhankelijk Liberaal).

De fractie van Forza! stelde al eerder schriftelijke vragen over de grondtransactie, waarbij de gemeente volgens Beusenberg gemeen spel heeft gespeeld. De gemeente zou in strijd met de waarheid hebben verklaard dat de betreffende grond niet ontwikkeld zou worden. Daardoor werd een lage prijs betaald aan Beusenberg.

De grond is later geruild met netwerkbeheerder Tennet die het perceel nodig had voor de bouw van een transformatorstation. Volgens Beusenberg was de gemeente al met Tennet in onderhandeling toen hij zijn stuk grond heeft verkocht.

In de antwoorden op de vragen van Forza! stelt het college van burgemeester en wethouders dat de grondtransactie zorgvuldig is verlopen. De gemeente zou niet op de hoogte zijn geweest van de belangstelling van Tennet.

Van der Linden gaat in zijn vragen nader in op die kwestie. Hij wil weten of een ambtenaar al niet voor de daadwerkelijke grondoverdracht wist dat Tennet interesse had voor de grond. Een en ander zou blijken uit stukken uit die tijd.

Beusenberg zelf is hard bezig met een uitvoerig feitenrelaas over de zaak. Hij denkt daar eind deze maand mee klaar te zijn en wil de feiten dan openbaar maken. Beusenberg heeft aangekondigd dat als mocht blijken dat hij ongelijk heeft hij opstapt als raadslid en hij de gemeente zijn excuses zal aanbieden.