Opnieuw vertraging Hart van Zwanenburg

ZWANENBURG Over een paar jaar gezellig een biertje drinken op het nieuwe dorpsplein, dát moeten de Zwanenburgers maar uit hun hoofd zetten. In het ongunstigste geval is Hart van Zwanenburg pas in 2020 gerealiseerd.

Het bericht waarmee de wethouders Marjolein Steffens en Adam Elzakalai gisteravond naar de volle sportzaal van De Olm waren gekomen zorgde voor teleurstelling en leverde een stortvloed aan vragen en opmerkingen op. Doordat de Raad van State in augustus vorig jaar een streep had gehaald door het bestemmingsplan voor Zwanenburg moest de gemeente de plannen voor Hart van Zwanenburg aanpassen.

In de gepresenteerde voorkeursvariant koopt de gemeente het voormalige mavo-schoolgebouw en realiseert op die plek het nieuwe dorpshuis, annex sportzaal. Het dorpsplein komt daarbij in de uitloper van het park waar aanvankelijk het dorpshuis was geprojecteerd. Supermarkt Lidl verhuist volgens eerdere plannen naar de plek van de huidige Olm. Totaal nieuw in de voorkeursvariant is dat in de directe omgeving van het dorpsplein een brede school is gedacht.

Er zijn nog veel onzekerheden. Wat gebeurt er als het de gemeente niet lukt het schoolgebouw aan te kopen, wilden meerdere Zwanenburgers weten. Volgens wethouder Elzakalai wordt dan teruggevallen op het eerste scenario en moet er een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden. En wethouder Steffens deed de Zwanenburgers en Halfweggers een belofte: "Vóór eind van dit jaar hebben we de keuzes gemaakt: het schoolgebouw aankopen en daarmee met dit nieuwe plan verder of terugvallen op het oude scenario."

Meer nieuws komende week in de papieren versie van HCnieuws.nl.