Oproep aan jong muzikaal talent op Haarlemmermeerse middelbare scholen

HAARLEMMERMEER Net als vorig jaar zal er ook nu een Meerlive Talentenjacht worden georganiseerd voor de muzikale jongeren op middelbare scholen in Haarlemmermeer en Hageveld. Scholieren tussen de 12 en 20 jaar die al dan niet met hun eigen instrument een mooi optreden kunnen verzorgen, kunnen zich tot en met 15 juni inschrijven via een email aan talentenjacht@meerlive.nl. In de mail moeten zij naam, adres, school en het uit te voeren nummer aangeven. Nieuw is dit jaar de unieke samenwerking met Duycker in Hoofddorp, het podium voor popcultuur in Haarlemmermeer.

Daar vindt dit jaar ook de voorronde plaats van de zich tijdig aangemelde kandidaten. Op 25 juni vanaf 20.00 uur beoordeelt een deskundige jury in een van de Duycker-zalen de optredens. Daarvan krijgen de beste een uitnodiging om op Meerlive-zondag aan het begin van het evenement een optreden voor het publiek te verzorgen. De uiteindelijke winnaar krijgt de trofee uit handen van Wolter Kroes en mag daarna het winnende nummer nog een keer op het podium ten gehore brengen.

De reden voor Duycker om hier aan mee te doen, ligt ook zeker in het ontwikkelen van muzikaal talent in de Haarlemmermeer en dat krijgt in deze samenwerking ook een mooie invulling. Daarbij stellen zij naast de ruimte op de 25ste ook de nodige technische faciliteiten beschikbaar. De competitie staat open voor solisten en groepen die zichzelf kunnen begeleiden. Het is niet de bedoeling dat groepen met een uitgebreid instrumentarium zich aanmelden, omdat dit logistiek niet mogelijk is.