• pr

Opvallend: Ymere verloot sociale huurwoningen in Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Een opvallende actie van Ymere. De woningcorporatie gaat dit jaar een aantal sociale huurwoningen verloten in Haarlemmermeer. Hiermee maken woningzoekenden extra kans om sneller een betaalbare huurwoning te vinden, ook als de inschrijfduur nog maar kort is. Uiteraard moet er wel gewoon huur worden betaald.

Iedereen die ingeschreven staat bij Woningnet -het maakt niet uit hoe lang- kan meedoen en heeft daardoor een gelijke kans. Voorwaarde is wel dat de woning past bij het inkomen én huishoudgrootte. Dus kleinere woningen voor alleenstaanden of stellen en de grotere sociale huurwoningen voor meerpersoons huishoudens, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.

MAXIMAAL De sociale huurwoningen die verloot worden, hebben maximaal drie kamers. De meeste huurwoningen liggen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, in mindere mate in de kleinere dorpen in Haarlemmermeer. Ymere verwacht dit jaar ongeveer 25 woningen te verloten. Het grootste deel van de circa 300 sociale huurwoningen die dit jaar in Haarlemmermeer nog vrijkomen, wordt via de gebruikelijke weg toegewezen.

ALLE BEETJES HELPEN Remco Pols, regiomanager van Ymere, is blij met de regeling. "We willen met loting spoedzoekers zo een grotere kans geven. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen", aldus Pols. De maatregel is samen met de gemeente Haarlemmermeer en de VHH (Vereniging Huurders Haarlemmermeer) tot stand gekomen.

Wie in aanmerking wil komen voor een woning via loting, moet het aanbod op Woningnet.nl in de gaten houden. De woningen zijn te vinden onder het menu 'loting'.